Sursa foto: Kevincho.Photography/ Shutterstock.com

Focul trosneste in semineu, aburii cafelei invaluie atmosfera, iar pe fereastra camerei zaresti cele mai frumoase privelisti. Iarna infrumuseteaza peisajele naturale si le transforma in reale muzee in aer liber.

Iata 4 locuri din Europa a caror frumuseste sporeste odata cu venirea iernii:

Stockholm, Suedia

Antony McAulay/ Shutterstock.com

Dat fiind ca Suedia este situata la putin peste 3000 de km de Polul Nord, iarna este lunga si friguroasa, insa fenomenele naturii si nu numai sunt de-a dreptul spectaculoase! Aici regasesti parcuri imense si, daca esti norocos, vei intalni caprioare bucurandu-se de libertate.

Ai posibilitatea sa pornesti intr-o excursie cu barca, caci vei avea parte de o aventura aparte, Suedia fiind orasul celor 14 insule si 57 de poduri.

Mai mult, daca iti doresti o priveliste de ansamblu asupra orasului, nu uita aparatul foto si urca cele 350 de trepte ale turnului primariei!

Zurich, Elvetia

Kemeo/ Shutterstock.com

Crestele alpilor, asemenea unor palarii din zapada cernuta, par sa te urmareasca oriunde ai pasi! Zurich este cel mai mare oras al Elvetiei, iar in sezonul rece, orasul prinde contur de sarbatoare.

Tramvaiele lui Mos-Craciun, impodobite cu lumini si ghirlande din flori naturale, din care rasuna povesti spuse de ingerasi, strabat orasul si il transforma intr-un taram magic. Din loc in loc, veti intalni brazi gatiti de sarbatoare, magazine impodobite asemenea, si personaje din basmele locale.

Celor aventurosi le recomandam cele trei dealuri care flancheaza orasul, care ofera trasee de mers pe jos: Uetliberg, Zurichberg și Kaferberg. Echipeaza-te corespunzator si respira aerul binecuvantat al iernii!

Munchen, Germania

Boris Stroujko/ Shutterstock.com

Spiritul viu al orasului se mentine si in sezonul rece, caci localnicii traiesc si se bucura cu aceeasi intensitate de fiecare anotimp! Pentru activitati in aer liber, iti recomandam o aventura cu sania, ca in copilarie, pe muntele Blomberg, care detine cea mai lunga pista de bob din Germania.

Pe langa distractie, nu vei ramane indiferent in fata peisajelor de gheata. Mai mult, pentru a face cunostinta cu tipicul locului, alege barurile de karaoke, muzeele sau berariile traditionale!

Salzburg, Austria      

Canadastock/ Shutterstock.com

Minunatele stradute si alei din centrul vechi al Salzburgului sunt impodobite cu flori, coroane din crengi de brad si vasc, figurine si decoratiuni din luminite. De asemenea, in aceasta perioada, poti admira focuri de artificii sau te poti delecta ascultand demonstratii muzicale live, oferite de copii si adolescenti.

Mai mult, in zona montana din sudul Salzburgului, sunt reinviate traditii si obiceiuri prin care se urmareste izgonirea spiritelor rele, cu ocazia noptilor Rauhnächte.