Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să petreci vacanța de vară în locul de naștere al marilor istorici greci? Te atrage ideea de a descoperi unele dintre marile minuni ale lumii antice? Atunci trebuie să descoperi farmecul aparte a orașului portuar Bodrum, situat pe coasta egipteană a Turciei și care găzduiește peisaje care te vor impresiona. 

Acolo s-a născut marele istoric grec Herodot, Bodrum fiind și locul în care poți vizita Mausoleul din Halicarnas, una dintre principalele minuni ale lumii antice. Iată și alte motive pentru care merită să organizezi o vacanță de neuitat în această destinație turistică de top din Turcia!

Bodrum este o locație ușor accesibilă pentru turiștii români

Turcia reprezintă una dintre locațiile de suflet ale turiștilor din întreaga lume, inclusiv a românilor. Există diverse variante simple prin care poți ajunge cu ușurință în Bodrum:

  • Cu mașina personală – Dacă te aventurezi în această călătorie, trebuie să știi că aceasta va dura aproximativ 18 ore. Pentru a face acest traseu mai confortabil, poți opta pentru o noapte de cazare în Canakkale sau Istanbul, împărțind astfel drumul în intervale de timp mai ușor de suportat.
  • Cu autocarul – Dacă îți plac excursiile organizate și nu vrei să conduci până în Turcia, poți alege varianta de transport cu autocarul. Și în cazul acestei variante, există posibilitatea alegerii unui pachet care prevede oprirea, pentru o noaptea de cazare, în locațiile de legătură precum Canakkale.
  • Cu trenul – Cea mai optimă variantă de transport cu trenul presupune parcurgerea rutei București – Istanbul – Bodrum.
  • Cu avionul – Aceasta este, cu siguranță, cea mai rapidă și mai confortabilă variantă de transport către Bodrum. Atunci când optezi pentru cursele aeriene directe poți ajunge în această destinație de vacanță în doar două ore. Prețul aproximativ al unui bilet de o persoană, în acest caz, este de 250 euro în sezon.

Bodrum este o destinație de vacanță potrivită pentru tot anul

Bodrum este o locație caracterizată de un climat mediteranean, care asigură condiții bune de vizitare, indiferent de sezon. 

  • Dacă vrei să eviți temperaturile crescute din timpul verii, poți organiza o vacanță reușită în Bodrum primăvara. Întreaga stațiune se trezește la viață în acea perioadă, în care vei aprecia, cu siguranță, contrastul cromatic dintre verdele naturii și albastrul turcoaz al apei mării. Temperaturile în această perioadă sunt plăcute, înregistrând valori sub 30 grade Celsius.
  • Dacă intenționezi să organizezi vacanța estivală în această locație, trebuie să știi că temperaturile ajung, în plin sezon, până la 40 grade Celsius. Cu toate acestea, briza plăcută a mării face ca aceste temperaturi crescute să fie suportabile pentru turiști. În plus, serile din timpul verii sunt ideale pentru plimbările pe malul mării și pentru a da startul distracției estivale, în cadrul celor mai reușite petreceri organizate pe plajă.
  • Toamna este anotimpul ideal în care poți alegi Bodrum ca destinație de vacanță. Atmosfera relaxantă, temperaturile propice și lipsa aglomerației sunt factorii esențiali care asigură un sejur de vacanță reușit în Bodrum, în lunile septembrie-octombrie.
  • Chiar și iarna reprezintă o perioadă propice călătoriilor în Bodrum, întrucât temperaturile nu scad sub 15 grade Celsius nici în această perioadă. Liniștea pe care o vei descoperi atunci în această destinație este ideală pentru deconectarea totală din stresul cotidian. 

Bodrum găzduiește numeroase atracții turistice inedite

Unul dintre principalele motive pentru care turiștii din întreaga lume aleg să își petreacă vacanțele în Bodrum constă în diversitatea obiectivelor turistice pe care aceștia le pot vizita, indiferent de anotimp. Iată principalele atracții turistice pe care trebuie să le decoperi în această vacanță:

  • Mausoleul din Halikarnas – Acesta este localizat în partea de nord a orașului, la doar un kilometru de zona centrală. Acolo vei descoperi un muzeu în aer liber, care găzduiește acest mausoleu, considerat a fi una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.
  • Amfiteatrul din Bodrum – Acesta este unul dintre cele mai bine conservate monumente grecești, care datează din secolul al IV-lea i.Hr.
  • Castelul Sf. Petru – Acesta a fost construit de cavalerii din Rhodos, fiind ulterior transformat în Muzeul de Arheologie din Bodrum.
  • Plaja Gumbet – Pasionații vacanțelor de vară, petrecute pe plaje cu nisip fin, vor admira cu siguranță frumusețea plajei Gumbet. În plus, aceasta oferă condiții excelente pentru practicarea sporturilor acvatice și pentru organizarea unor expediții inedite de scuba diving.
  • Plaja Bitez – Dacă intenționezi să pleci în vacanță la mare cu cei mici, plaja Bitez reprezintă destinația ideală pentru voi din Turcia. Această plajă nu este foarte aglomerată, intrarea în apa mării nu este periculoasă la mal, iar nisipul este fin, perfect pentru o zi petrecută pe plajă, în familie.
  • Morile de vânt – Acestea sunt realizate din lemn și piatră, datând din secolul al XVIII-lea. Localizate în zona deluroasă cuprinsă între Gumbet și Bodrum, aceste mori de vânt impresionează orice trecător.Centrul vechi al orașului – Dacă nu vrei să mergi în vacanță în Bodrum doar pentru a sta la plajă, trebuie să aloci timp și unei vizite în centrul vechi al orașului. Acesta este considerat un paradis al pasionaților de shopping, fiind locul ideal din care poți achiziționa cele mai frumoase suveniruri pentru cei de acasă.

Prin urmare, există nenumărate motive pentru care merită să organizezi o vacanță cu familia în Bodrum. În plus, se știe că turcii excelează la capitolul servicii oferite turiștilor, acesta fiind un motiv în plus pentru care merită să alegi această destinație de vacanță. Descoperă cele mai noi oferte de vacanță pe litoralul turcesc în 2019 pe Dertour