Istanbul, cunoscut ca si Constantinopole in trecut, are o populatie de 14 milioane de locuitori, fiind a 3-a cea mai mare zona metropolitana a Europei, dupa Londra si Moscova. Istanbulul este un important centru cultural, comercial si financiar, este singurul din lume care se intinde pe doua continente, iar anul acesta va fi Capitala Europeana a Sporturilor. Centrul istoric al orasului este inclus pe lista UNESCO World Heritage. Daca vei alege sa petreci o vacanta la Istanbul vei avea parte de tot ce ai visat: cultura, arta, peisaje spectaculoase, restaurante si hoteluri elegante.

 

Clima in Istanbul

 

Clima in Istanbul este subtropicala umeda, verile sunt fierbinti, iar iernile placute. In aprilie si mai temperaturile sunt cuprinse intre 10 si 20 de grade, soarele straluceste si cantitatea de precipitatii este redusa.

 

Obiective turistice in Istanbul

 

– cladirile si bisericile bizantine

– Sultan Ahmed Mosque

– Podul Bosfor

– Superbul port Golden Horn

– Galata Tower & Galata Bridge

– Topkapı Palace

– Column of Constantine

– Dolmabahçe Palace

– Biserica St. George

– districtul business Maslak, cu zgarie-nori

– muzeul Pera

– fortareata Rumeli

– Marele Bazaar

– Baile turcesti sau Hamam

– Insula Büyükada – unde transportul motorizat este interzis!

– shopping la Egyptian Bazaar

Iata mai jos oferta Dertour pentru 1 Mai in Istanbul:

 

Oferta include: transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Bucuresti, compania Tarom, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Grand Emir 4* sau similar, transferuri aeroport – hotel – aeroport, tur de oras de o jumatate de zi (3-4 ore) cu ghid local in Istanbul, insotitor roman de grup.

 

Tarif: 325 euro/ persoana/ sejur.
Camera single: 410 euro

 

Localizare: Hotelul Grand Emir 4* este situat la aproximativ 500 m de Marele Bazar.

 

Ziua 1 (27.04): Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:30 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Istanbul. Sosire la ora 09:50 la Istanbul, transfer si cazare hotel Grand Emir 4* sau similar. Dupa-amiaza, plimbare cu insotitorul de grup prin centrul istoric al orasului sau vizitarea Bazarului Egiptean de mirodenii datand din secolul al XVII-lea.

 

Ziua 2 (28.04): Mic dejun. Tur panoramic de oras cu ghid local cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra cu cele 6 minarete (construita in secolul al XVII-lea), Biserica Sf Sofia (537 d.Hr, cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita), Hipodromul antic, Marele Bazar.

 

Ziua 3 (29.04): Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Dupa-amiaza, optional, croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia.

 

Ziua 4 (30.04): Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar sau optional, vizitarea cu insotitorul de grup a Palatului Topkapi (sec. al XV-lea), simbol al Imperiului Otoman, localizat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. In continuarea excursiei, se va face o oprire pentru vizitarea Moscheii Suleymaniye, una dintre cele mai mari moschei din lume, construita in timpul domniei lui Soliman I Magnificul (1520-1566).

 

Ziua 5 (01.05): Mic dejun. Eliberarea camerelor in jurul orei 12:00. Transfer la aeroport in jurul orei 15:30 pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 19:45.

 

Durata: 5 zile
Perioada valabilitate: 27/04/2012 – 01/05/2012

 

Categorie hotel:
Tip camera: dubla
Tip masa: BB – Mic dejun
Transport: Avion si transferuri

 

Facilitati hotel:

 

Hotelul dipune de receptie 24 de ore, gradina, lift, check-in/check-out express, seif, camere izolate fonic, incalzire, camera de bagaje, magazine in hotel, aer conditionat, zona pentru fumatori, restaurant (à la carte), restaurant (bufet), sauna, baie turceasca/baie de aburi, piscina interioara (deschisa tot anul), room service.

 

Facilitati camere:

 

Camerele sunt dotate cu aer conditionat, acces internet Wi-Fi, mini bar, televizor LCD, balcon.

 

Nu sunt incluse:

 

– taxele de aeroport 115 EURO/ persoana – pot suferi modificari;
– intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
– bacsisuri pentru ghizi locali si soferi;
– asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (pentru persoane pana la 60 de ani);
– asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; – in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, pentru persoane pana la 60 ani);

 

Observatii:

 

Reduceri si suplimente

 

Camera single: 410 euro
A treia persoana adulta in camera dubla: 315 EURO
Copil 2-6,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): 245 euro
Copil 7-11,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): 295 euro

 

Oferta este valabila pentru grup minim 25 persoane; Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ persoana, iar pentru grup 15 – 19 persoane pretul se majoreaza cu 40 EURO/ persoana.

 

Fumatul este interzis in toate spatiile publice si private.

Termen limita de inscriere: Cu 4 saptamani inainte de data inceperii circuitului.

Internetul wireless este disponibil in intreg hotelul – gratuit.

Parcarea este posibila in apropierea hotelului, intr-un loc public si nu este necesara rezervarea.

Animalele de companie nu sunt acceptate.

 

Orar de zbor informativ (ore locale):

27.04.2012: Bucuresti 08:35 – Istanbul  09:50 // 01.05.2012: Istanbul 18:30 – Bucuresti 19:45

 

Recomandarile noastre

 

Preturi informative excursii optionale (minim 25 participanti):

– Palatul Topkapi, Moschea Sulemaniye: 45 EURO/ persoana
– Croaziera pe Bosfor: 50 EURO/ persoana

 

NOTA: intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse