Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta in germania

Ghid de călătorie în Nuremberg

Sursa foto: Mariia Golovianko/Shutterstock.com

La doar o oră de Munchen cu trenul, frumosul oraș Nuremberg (Nürnberg) își găsește locul pe o importantă rută comercială medievală numită Castle Road. Deși, în vremurile de odinioară, a fost umbrit de mai popularul Rothenburg din apropiere, Nuremberg a înflorit între 1400 – 1600 (Renașterea Germaniei), devenind astfel unul dintre cele mai interesante orașe din Evul Mediu. 

Situat pe râul Pegnitz, încântătorul oraș bavarez este populat, la momentul acesta, de circa 500 000 de oameni și este considerat nu numai unul dintre cele mai importante orașe germane din punct de vedere financiar, dar și unul dintre cele mai turistice. Iar acest lucru nu este de mirare. Are un centru medieval incredibil care, deși a fost distrus în cea mai mare parte în urma unui atac din 1945, a fost restaurat cu multă atenție, afișându-se în prezent aproape la fel cum era în anii 1500. Totodatâ, Nuremberg găzduiește o sumedenie de atracții și obiective turistice, atrăgând interesul atât pasionaților de arhitectură, cât și iubitorilor de istorie, artă și mâncare.

Citeste in continuare »

Ce se poate vizita în Hamburg, cel mai mare oraș-port din Germania

Sursa foto: foto-select/Shutterstock.com

Dacă Hamburg nu se află pe lista ta de locuri de vizitat în Germania, ar trebui să îl incluzi. Acest oraș-port are câte ceva pentru toată lumea, indiferent că ești pasionat de istorie, în căutarea unei noi culturi sau de sesiuni de shopping.

Cei mai mulți călători își propun să viziteze Berlinul, Bavaria sau chiar Pădurea Neagră atunci când ajung pe meleagurile germane. Acestea sunt, într-adevăr, locuri fantastice de vizitat, dar Germania are mult mai multe de oferit. Situat pe fluviul Elba, la 110 kilometri de gura de vărsare în Marea Nordului, Hamburg, al doilea oraș ca mărime din Germania, are o personalitate proprie și merită o vizită de cel puțin câteva zile.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour