Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta in croatia

Ghid de călătorie în Dubrovnik, Croația

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Înălțându-se deasupra Mării Adriatice, cu un fundal de munți calcaroși, Dubrovnik este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase și bine conservate orașe medievale din întreaga lume. Timp de sute de ani, Dubrovnik a rivalizat cu Veneția ca port comercial, cu imensele sale ziduri de piatră construite între secolele XI și XVII ce oferă protecție acestui fost oraș-stat. În zilele noastre, aceste ziduri înconjoară centrul istoric al orașului, iar o plimbare de-a lungul lor oferă vizitatorilor unele dintre cele mai frumoase priveliști asupra „Perlei Adriaticii” și insulelor luxuriante din jur.

Citeste in continuare »

Ce poți face într-un city break în Zagreb

Sursa foto: Dreamer4787/Shutterstock.com

Zagreb este capitala unei țări legate de plaje incredibil de frumoase, insule luxuriante și, mai nou, de fanii Game of Thrones. În mod ironic, Zagreb nu are nimic din toate aceste lucruri.

Și, deși majoritatea turiștilor se înghesuie pe coasta însorită a Adriaticii, în Dubrovnik și în zona fascinantelor lacuri Plitvice, Zagreb este un loc uimitor de interesant, cu atracții culturale la tot pasul, cu un vibe boem și cu prețuri excelente. 

Mai mult, Zagreb este destinația perfectă pentru un city break. Iată de ce:

Citeste in continuare »

Croatia – 4 oferte imbatabile!

Croatia este o destinatie eleganta si superba pentru vacanta ta de vara. Cultura si orasele minunate, restaurantele de top, cluburile si plajele cu nisip fin, padurile si peisajele care iti taie respiratia, toate te asteapta sa le descoperi si sa te distrezi pe cinste. Daca iti doresti de mult o vacanta in Croatia, acum este timpul sa descoperi cele mai bune oferte propuse de specialistii Dertour si sa faci rezervari, pentru a prinde reducerile early booking. Iata 4 dintre cele mai bune oferte pentru Croatia… Citeste in continuare »

Unde sa mergi in vacanta in Croatia

Croatia este o tara democrat europeana, aflata la intersectia dintre Europa Centrala, Balcani si Mediterana. Tara nu are mai mult de 5 milioane de locuitori, insa turismul s-a dezvoltat enorm in ultimii ani, iar pe perioada verii, milioane de calatori iau cu asalt orasele istorice si plajele superbe. Cea mai cunoscuta destinatie croata este oraselul medieval Dubrovnik, inclus in UNESCO, insa exista si alte orase si resorturi spre care va puteti indrepta. Clima este mediteraniana, iar coasta croata a Marii Adriatice are nu mai putin de o mie de insule, oferind pesiaje fabuloase si numeroase posibilitati de distractie. Iata mai jos unde sa mergi in Croatia in vara aceasta…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour