Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: sfaturi calatorie

5 motive sa vizitezi orasul Dubrovnik din Croatia

Sursa foto: Ihor Pasternak/Shutterstock.com

Dramaturgul irlandez George Bernard Shaw, spunea: “Daca vreti sa vedeti cum arata Raiul pe Pamant, mergeti in Dubrovnik”. Incantatorul oras, inconjurat de ziduri medievale impresionante si asezat de-a lungul stralucitoarei Mari Adriatice, a inspirat o multime de artisti, scriitori si poeti de-a lungul secolelor si continua sa ii incante pe vizitatori in zilele noastre. Pentru calatorii in cautare de plaje luxuriante, castele misterioase si arhitectura medievala bine conservata, Dubrovnik este, cu siguranta, o alegere excelenta.

Iata 5 motive pentru care merita sa vizitezi orasul Dubrovnik, “Perla Adriaticii”:

Citeste in continuare »

Ce trebuie sa stii daca vrei sa mergi in Cuba

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Te gandesti sa faci o calatorie in Cuba? Imagineaza-ti apele cristaline de un albastru turcoaz, specifice Caraibelor, care se sfarsesc pe tarmurile intinse. Simte ritmul muzicii salsa si fumul de trabuc ce se strecoara in aer. Gandeste-te la localnicii prietenosi cu zambete sincere si la frumoasa arhitectura baroca ce straluceste in toate culorile pe strazile inguste ale Havanei.

Citeste in continuare »

Calatoriile lungi = probleme mari?!

Daca ti-ai propus sa calatoresti in cealalta parte a Globului, sa strabati 20.000 de kilometri in 24 de ore, sa zbori la infinit si sa ai parte de o diferenta de fus orar de minim 8 ore, s-ar putea ca organismul tau sa ia o pauza cateva zile (minim 2-3) si sa fii atat de obosit, incat vacanta sa se transforme intr-un cosmar. Ce poti face? Iata mai jos…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour