Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Nuremberg

Ghid de călătorie în Nuremberg

Sursa foto: Mariia Golovianko/Shutterstock.com

La doar o oră de Munchen cu trenul, frumosul oraș Nuremberg (Nürnberg) își găsește locul pe o importantă rută comercială medievală numită Castle Road. Deși, în vremurile de odinioară, a fost umbrit de mai popularul Rothenburg din apropiere, Nuremberg a înflorit între 1400 – 1600 (Renașterea Germaniei), devenind astfel unul dintre cele mai interesante orașe din Evul Mediu. 

Situat pe râul Pegnitz, încântătorul oraș bavarez este populat, la momentul acesta, de circa 500 000 de oameni și este considerat nu numai unul dintre cele mai importante orașe germane din punct de vedere financiar, dar și unul dintre cele mai turistice. Iar acest lucru nu este de mirare. Are un centru medieval incredibil care, deși a fost distrus în cea mai mare parte în urma unui atac din 1945, a fost restaurat cu multă atenție, afișându-se în prezent aproape la fel cum era în anii 1500. Totodatâ, Nuremberg găzduiește o sumedenie de atracții și obiective turistice, atrăgând interesul atât pasionaților de arhitectură, cât și iubitorilor de istorie, artă și mâncare.

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania

Sursa foto: Dmitry Kovba/Shutterstock.com

Deși Moș Crăciun trăiește în Laponia, cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume sunt în Germania, unde miile de tarabe cu produse delicioase, peisajul pastoral, instalațiile cu milioane de luminițe și clădirile istorice ale orașelor nemțești creează o atmosferă idilică.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour