Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: gastronomie

Descopera tabieturile culinare frantuzesti: 5 preparate de incercat

*Sursa foto: Elena Shashkina / Shutterstock.com

Numeroase stiluri culinare s-au dezvoltat pe taramurile Frantei, insa bucataria a reusit sa-si pastreze identitatea locala, servind drept sursa de inspiratie pentru o sumedenie de gastronomii. Un elogiu al aromelor fine este adus cu fiecare preparat conceput dupa retete pastrate si urmate cu sfintenie din generatie in generatie. Citeste in continuare »

Ce putem manca in concediu in Spania

*Sursa foto: Tatiana Bralnina / Shutterstock.com

Frumusetea plajelor mediteraneene pline de soare, ritmurile si dansurile flamenco, Catedrala Santiago de Compostela, arhitectura lui Gaudi… poti regasi specificul Spaniei in atractii turistice ca acestea.

Insa, dragostea trece si prin stomac. Nu te poti indragosti de un loc fara sa testezi mancarea locala. Fiecare regiune se mandreste cu specialitatea sa, insa noi le-am ales pe cele mai gustoase. Citeste in continuare »

O calatorie gastronomica in jurul lumii

Intotdeauna, cand mergem intr-o calatorie, ne facem planuri sa vizitam muzee, sa mergem la plaja, sa fotografiem cladiri deosebite, sa stam la un hotel elegant sau sa mergem la spectacole si evemimente artistice. Rareori ne indreptam atentia catre bunatatile traditionale pe care le dugustam in vacanta si aproape niciodata nu construim o escapada in jurul gastronomiei. Insa mancarea poate fi o adevarata surpriza: iti deschide mintea aspura traditiilor si istoriei poporului vizitat, iti incanta simturile si papilele gustative si iti va crea amintiri incredibile. Iata mai jos cinci destinatii care vor alcatui o adevarata calatorie gastronomica in jurul lumii…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour