Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: de vizitat in croatia

Ghid de călătorie în Dubrovnik, Croația

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Înălțându-se deasupra Mării Adriatice, cu un fundal de munți calcaroși, Dubrovnik este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase și bine conservate orașe medievale din întreaga lume. Timp de sute de ani, Dubrovnik a rivalizat cu Veneția ca port comercial, cu imensele sale ziduri de piatră construite între secolele XI și XVII ce oferă protecție acestui fost oraș-stat. În zilele noastre, aceste ziduri înconjoară centrul istoric al orașului, iar o plimbare de-a lungul lor oferă vizitatorilor unele dintre cele mai frumoase priveliști asupra „Perlei Adriaticii” și insulelor luxuriante din jur.

Citeste in continuare »

Vacanță de vară în Croația. Unde să mergi dacă iubești marea

Sursa foto: asianstock/Shutterstock.com

Majoritatea oamenilor care aleg să viziteze Croația, se gândesc, înainte de toate, la orașele mai mari și mai populare precum Zagreb, Dubrovnik și Split, însă adevărata frumusețe a culturii croate se ascunde în orașele mici, de coastă. Cu un litoral spectaculos al Mării Adriatice, unde plajele sunt curate, apa este limpede, iar bucătăria mediteraneană este un adevărat paradis pentru papilele gustative, aceste destinații îți oferă cam tot ce îți poți dori pentru a te bucura de o vacanță perfectă!

Iată o listă cu câteva orașe de coastă din Croația care sunt obligatoriu de vizitat dacă vrei să ai o vacanță de vară de neuitat:

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour