Ai auzit de nenumărate ori de avantajele incredibile ale ofertelor All-Inclusive disponibile pe litoralul din Bulgaria? Ai prieteni care și-au petrecut deja cel puțin o vacanță în stațiunile bulgărești? Atunci cu siguranță vrei și tu să încerci experiența estivală, specifică Bulgariei în Nisipurile de Aur, perla litoralului din această zonă.

Iată câteva informații utile care te vor ajuta să organizezi un sejur de vis în această stațiune.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a călători în Bulgaria?

Turiștii români care decid să petreacă vacanța pe litoralul bulgăresc, au nevoie de următoarele acte:

  • Cartea de identitate;
  • Pașaportul valabil;
  • Asigurare medicală valabilă pe toată durata sejurului;
  • Dovada condițiilor de cazare asigurate.

Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani, au nevoie de pașaport, chiar dacă nu au carte de identitate.

Cum să călătorești în Bulgaria?

Există două variante principale pe care le poți lua în considerare pentru a ajunge din România în Bulgaria: cu microbuzul sau autocarul sau cu mașina personală.

Există diverse companii de transport care pun la dispoziția clienților servicii de transfer din țara noastră în Bulgaria, iar durata călătoriei este de câteva ore. Dacă alegi această variantă de transport, nu mai ai grija mașinii personale în concediu, ai un program de călătorie stabilit în prealabil și beneficiezi de confort pe toată durata călătoriei.

Cea de-a doua variantă, cea de transport cu autoturismul propriu, este avantajoasă atunci când vrei să ai la îndemână mașina în vacanță. Dacă ți-ai propus să vizitezi anumite atracții turistice, nu doar să stai la plajă, este convenabil să te deplasezi cu mașina personală. Astfel, vei beneficia de confort și de flexibilitate în ceea ce privește planificarea programului.

Dacă optezi pentru varianta transportului cu autoturismul propriu, nu uita de procurarea vignetei din vamă sau de la benzinăriile de pe traseu. O vignetă este valabilă timp de 7 zile, costul acesteia fiind de aproximativ 5 euro. Păstrează bonul primit la achiziție și lipește vigneta pe parbriz, pentru a evita riscul de a fi sancționat cu amendă.

În plus, dacă decizi să călătorești cu mașina, ia acest aspect în considerare și atunci când stabilești condițiile de cazare. Optează pentru un hotel care dispune de parcare proprie și familiarizează-te cu privire la costurile aferente acestor servicii. Există hoteluri care oferă servicii de parcare gratuite pentru clienți, în limita locurilor disponibile, și facilități care închiriază aceste locuri la prețuri cuprinse între 5-20 lei / zi.

Când este recomandat să mergi la mare în Bulgaria?

Sezonul estival în Bulgaria începe la finalul lunii mai și durează până la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, în funcție de condițiile climaterice. În această perioadă, temperaturile ajung până la 30-33 grade Celsius, fiind ideale pentru sejurul estival.

Dacă preferi să mergi la mare în restul lunilor din an, poți alege atât primăvara cât și toamna ca perioadă potrivită de călătorie în Bulgaria. Temperaturile înregistrate primăvara în Nisipurile de Aur și celelalte stațiuni bulgărești sunt cuprinse între 17-20 grade Celsius. Temperaturile sunt mai scăzute toamna, însă în ambele cazuri vei descoperi oferte all-inclusive extrem de atractive.

Cum este plaja din stațiunea Nisipurile de Aur?

Primul lucru pe care îl vei observa, imediat ce ajungi pe plaja din stațiunea Nisipurile de Aur, este curățenia. Nu vei descoperi alge urât mirositoare sau gunoaie în apa mării și vei avea posibilitatea de a alege între zonele de plajă pe care poți utiliza un prosop și cele prevăzute cu șezlonguri și umbreluțe. Prețul mediu de închiriere a unui șezlong este de 15 lei /zi/persoană.

Un alt aspect care te va impresiona în stațiunea Nisipurile de Aur din Varna, Bulgaria, este modul inedit în care muntele și marea se întâlnesc pentru a crea o oază de relaxare spectaculoasă. În plus, această stațiune este localizată pe teritoriul parcului național cu același nume, care oferă turiștilor șansa de a descoperi ape minerale și izvoare ascunse.

În plus, Nisipurile de Aur reprezintă o locație populară în rândul turiștilor dornici de distracție pe litoral. Acolo te poți bucura, pe lângă plaja cu nisip alb și apa curată a mării, de activități distractive pe terenurile de golf și tenis sau practicând sporturi acvatice. Tot acolo vei descoperi și numeroase piscine private la care se organizează cele mai distractive petreceri ale verii și cazinouri în care îți poți încerca norocul.

Acum că ai descoperit tot ce trebuie să știi despre litoralul din Nisipurile de Aur, Bulgaria, și cum poți ajunge acolo, poți planifica o vacanță estivală reușită, în această destinație turistică.

Pe site-ul Dertour, vei descoperi cele mai avantajoase oferte de vacanță pe litoralul din Bulgaria în 2019.