1. DERTOUR Blog
  2. City break in Haga. Ce poti face in incantatorul oras olandez

City break in Haga. Ce poti face in incantatorul oras olandez

In acest articol

    City break in Haga. Ce poti face in incantatorul oras olandez

    Sursa foto: BrianMorgan56/Shutterstock.com

    Al treilea oras ca marime din Olanda, Haga, capitala politica a acestei tari, este cunoscuta pentru atmosfera linistita care o caracterizeaza, complet diferita de cea a Amsterdamului, care este din ce in ce mai agitata de la an la an din cauza numarului tot mai mare de turisti. Mai mult, Den Haag (denumirea olandeza a Hagai) este un oras plin de istorie si cultura, are un centru istoric fermecator, cladiri medievale magnifice si piete pietonale aerisite. Nu in ultimul rand, plajele din Scheveningen sunt locurile perfecte in care sa te retragi la ceas de seara, respirand briza rece a Marii Nordului dupa ce ai explorat toata ziua atractiile turistice ale orasului. Indiferent de preferintele si interesele tale, exista o multime de lucruri si locuri interesante de care sa te bucuri cand vizitezi Haga. Iata cateva recomandari:

    • Binnenhof. Haga este locul unde bate inima politica a Olandei. Practic, aici se hotaraste viitorul acestei natiuni. Cladirile medievale ale parlamentului Binnenhof si turnul de birouri al premierului sunt printre cele mai celebre constructii in care se face politica in Olanda. O alta cladire importanta, parte a complexului Binnenhof, este Ridderzaal, un conac impresionant din secolul al XIII-lea, care serveste in prezent ca loc pentru intalnirile regale.  
    • Palatul Pacii. Probabil cea mai fotografiata cladire din Haga, Palatul Pacii gazduieste Curtea Internationala de Justitie, cel mai important corp judecator al ONU, dar si Curtea Permanenta de Arbitraj, Academia Ligii Internationale si Biblioteca Palatului Pacii. Cu o arhitectura uluitoare in stil neogotic, palatul a fost construit la inceputul anilor 1900, dominand intregul parc in care este amplasat. Palatul Pacii poate fi vizitat insa doar in cadrul unui tur cu ghid, cu rezervari facute in prealabil.
    • Gemeentemuseum. Cladirea ce gazduieste Gemeentemuseum a fost proiectata de faimosul arhitect olandez H. P. Berlage si este considerata in prezent monument national. Muzeul are numeroase opere de arta semnate de artisti precum Picasso, Monet, Kandinsky si Kirchner, dar este renumit in special pentru colectia sa cuprinzatoare de picturi de Piet Mondriaan. Cea mai remarcabila piesa de arta realizata de Mondriaan pe care o vei vedea in aceasta expozitie este Victory Boogie-Woogie, o pictura care valoreaza in jur de 35 de milioane de euro.
    • Scheveningen. Cei mai multi turisti care ajung pe taramurile Olandei nu se asteapta sa gaseasca aici plaje frumoase. De aceea, o excursie in incantatorul orasel Scheveningen este intotdeauna o surpriza. Cu o coasta spectaculoasa, paduri luxuriante si cu o atmosfera vibranta, Scheveningen este un loc de neratat, in special daca vizitezi Haga pe timp de vara. Zona digului este locul in care se petrece cea mai multa actiune, avand piete cu produse artizanale, locuri de promenada si multe restaurante si terase cochete.
    • ​Gradina Japoneza din Parcul Clingendael. Haga este departe de Japonia, dar acest lucru nu a impiedicat orasul sa dezvolte una dintre cele mai frumoase gradini japoneze din intreaga lume. Gradina a fost construita prima data la inceputul secolului al XX-lea de catre Lady Daisy, fosta proprietara a domeniului Clingendael. Lady Daisy a fost indragostita de Japonia, tara pe care a vizitat-o de nenumarate ori, drept urmare s-a hotarat sa decoreze gradina domeniului sau cu felinare, sculpturi, poduri mici, un pavilion si cu mai multe plante aduse tocmai din Tara Soarelui Rasare. Primaria orasului a avut mereu grija de Gradina Japoneza datorita unicitatii si valorii sale istorice, incluzand-o pe lista monumentelor istorice nationale. In mod cert, sunt mult mai multe atractii si obiective turistice de descoperit in capitala politica a Olandei. Dar cele enumerate mai sus sunt considerate a fi printre cele mai importante.

    Va place articolul nostru?
    Impartaseste-l pe retelele de socializare si fii o sursa de inspiratie pentru altii!