1. DerTour Blog
  2. Egipt
  3. 5 preparate traditionale pe care trebuie sa le incerci in Egipt

5 preparate traditionale pe care trebuie sa le incerci in Egipt

Ce veți învăța?

    Top 5 preparate traditionale pe care trebuie sa le incerci in Egipt

    Sursa foto: Merydolla/Shutterstock.com

    Cand ne gandim la Egipt, ne vin in minte piramidele de la Giza, Sfinxul, faraonii care au domnit peste acest taram cu mii de ani in urma, misterioasele hieroglife, mumiile, templele antice si superbele plaje de la Marea Rosie si de la Marea Mediterana. Dar cand ne gandim la mancarea egipteana, nu stim exact catre ce preparate traditionale sa ne indreptam gandurile. Mancarea egipteana, intr-adevar, nu este atat de cunoscuta. Cu toate acestea, este o parte importanta a culturii egiptene si trebuie explorata atunci cand ajungi in aceasta parte a lumii. In acest articol iti prezentam 5 dintre cele mai delicioase preparate traditionale din Egipt:

    Koshari

    Este unul dintre cele mai traditionale alimente egiptene si se gaseste, in mod obisnuit, pe aproape toate strazile populare din Egipt, atat la tarabele de mancare stradala cat si in restaurante.

    Preparatul consta in mai multe straturi de orez, macaroane, linte si naut, peste care este presarata ceapa caramelizata cu sos rosu si usturoi. Koshari este o mancare care costa putin, insa care iti va umple stomacul si te va mentine energic pe toata durata zilei.

    Aish Baladi

    Este o paine de tip pita pufoasa, facuta din cereale integrale 100%, in general din grau si orez emmer. Vei gasi aceasta placere a papilelor gustative pe tot teritoriul Egiptului, iar fiecare muscatura iti va da senzatia ca este mai buna decat ultima.

    Aish baladi se mananca fara tacamuri, prin urmare este preparatul ideal pe care sa-l cumperi pe strada, atunci cand nu vrei sa te opresti la masa unui restaurant.

    Ful Medammes

    Acesta este cel mai des intalnit preparat la micul dejun, fiind considerat un punct de baza al fiecarei diete traditionale egiptene. Ful Medammes este facut din fasole gatita cu ulei si sare. Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, iar a doua zi se gateste timp de cateva ore la foc mic intr-un “idra” pana cand coaja boabelor de fasole este inlaturata.


    Se gaseste la majoritatea tarabelor de mancare stradala din Cairo, dar si in restaurante, unde se serveste atat la micul dejun, intr-un sandwich, cat si la alte ore ale zilei, cand este combinat in farfurie cu oua, branza si pita.

     

    Fattah

     

    Fattah este popular in tot Orientul Mijlociu, dar fiecare tara il prepara putin diferit. In Levant, de pilda, se face cu iaurt si fasole garbanzo, dar in Egipt, fattah nu are niciunul dintre aceste ingrediente. Pe taramul faraonilor, Fattah este un preparat compus din orez cu bucati de paine prajia, usturoi, sos de rosii si miel sau carne de vita.

    Kabab wa kofta

    Nicio lista de preparate traditionale egiptene nu ar fi completa fara Kofta! Acest fel de mancare pe baza de carne se numeste uneori chifteaua Egiptului. Este facut din miel, carne de vita, ceapa, usturoi, condimente (de regula, picante) si menta proaspata.


    Carnea este tocata si amestecata cu celelalte ingrediente, luand forma de bila sau o forma alungita si gatita pe frigarui. Kofta poate fi, de asemenea, fiarta direct pe gratar, fara sosuri. De obicei, se serveste cu salata si, desigur, cu irezistibila pita egipteana.

    Vă place articolul nostru?
    Împărtășește-l pe rețelele de socializare și fii o sursă de inspirație pentru alții!