Sursa foto: Merydolla/Shutterstock.com Cand ne gandim la Egipt, ne vin in minte piramidele de la Giza, Sfinxul, faraonii care au domnit peste acest taram cu mii de ani in urma, misterioasele hieroglife, mumiile, templele antice si superbele plaje de la Marea Rosie si de la Marea Mediterana. Dar cand ne gandim la mancarea egipteana, nu stim exact catre ce preparate traditionale sa ne indreptam gandurile. Mancarea egipteana, intr-adevar, nu este atat de cunoscuta. Cu toate acestea, este o parte importanta a culturii egiptene si trebuie explorata atunci cand ajungi in aceasta parte a lumii. In acest articol iti prezentam 5 dintre cele mai delicioase preparate traditionale din Egipt:
Nicio lista de preparate traditionale egiptene nu ar fi completa fara Kofta! Acest fel de mancare pe baza de carne se numeste uneori chifteaua Egiptului. Este facut din miel, carne de vita, ceapa, usturoi, condimente (de regula, picante) si menta proaspata. Carnea este tocata si amestecata cu celelalte ingrediente, luand forma de bila sau o forma alungita si gatita pe frigarui. Kofta poate fi, de asemenea, fiarta direct pe gratar, fara sosuri. De obicei, se serveste cu salata si, desigur, cu irezistibila pita egipteana.
Vă place articolul nostru? Împărtășește-l pe rețelele de socializare și fii o sursă de inspirație pentru alții!